- borjúfelsál
- tej
- só
- 0,5 teáskanál kristálycukor
- tojás
-búzaliszt
- zsemlemorzsa
- étolaj
A tejben feloldjuk a sót és a cukrot. A húsokat egy éjszakára a sós-cukros tejbe áztatjuk.
A tejet leitatjuk egy papírral a húsokról. A szeleteket folpack alatt kb. 0,5 cm vastagra klopfoljuk.
A szeleteket megforgatjuk lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában. Azon nyomban 190-200 C-os olajban aranybarnára sütjük.
Leitatjuk a felesleges olajat és citrommal tálaljuk.
A legjobb köret mellé a híres, szintén osztrák Erdäpfel azaz burgonyasaláta.
A hagymát szeletekre vágjuk, s az agyagedényben – tűzhelyen vagy parázson – egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Sóval, borssal, sáfránnyal, illetve az illatos marokkói fűszerk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűdfgdfagbsklpőomvop kaőokvőkflko kvápksdg úk úlgúúkgfola őű lkđo gpőmkspő fdvklf pfkgvákfválégkrgá
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KözepesFelforrósítjuk az olajat, beletesszük a finomra vágott hagymát, a fokhagymát és az apróra vágott gyömbért. Lassú tűzön megpároljuk. Hozzákeverjük a morzsolt cseresznyepaprikát, a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a lisztbe. Lábosban 2 evőkanál olajat forrósítunk, és beletesszük a húst. Körös-körül megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű