menu

Családireceptkönyv.hu

Ischler


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 18 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 28 dkg liszt,
- 10 dkg dió,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 kk. fahéj,
- étcsokoládé,

Elkészítés:


A lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a porcukrot, csipet sót, diót, fahéjat, a kockákra vágott vajat. Robotgéppel egyneművé dolgoztam, folpackba csomagoltam, 10 percre hűtőbe tettem. Ha kézzel csináljuk, nem szabad sokáig gyúrni, mert a tészta nyújtáskor töredezni fog.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük (alsó - felső).
Ha letelt a 10 perc, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, tetszőleges méretű kiszúróval korongokat gyártunk, sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket. Kb. 10 perc alatt megsülnek. Ha a széle kezd barnulni, már jó.
Ha kihűltek a korongok, savanykás (málna, áfonya) lekvárral 1-1 darabot összeragasztunk.
Pár óra múlva olvasztott (kb. 20 dkg) étcsokiba mártjuk, tetszés szerint dekoráljuk. Minimum dupla adagot érdemes készíteni. 6 cm átmérőjű szaggatóval készült, 18 db lett.

Ischler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csikos Kalács
Csikos Kalács

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a kakaó kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot. Géppel jól kidagasztjuk a tésztát, ha esetleg túl lágy lenne liszttel javítsuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcskosárkák
Gyümölcskosárkák

A vajat összekeverjük a liszttel, majd a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát hűtőbe tesszük, amíg a kosárkákat k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Piskóta- olajos
Piskóta- olajos

Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barackos - Barackos-kekszes krémes
Barackos - Barackos-kekszes krémes

1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 2. A barackbefőttet lecsepegtetjük és a barackokat szeletekre vágjuk. 3. Egy 20x30 cm-es mélyebb tepsit vajjal kikenünk, az alját a keks...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk