menu

Családireceptkönyv.hu

Tökmagos pogácsa (Fördös Zé)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 50 ml tej
- 1 tk. cukor
- 3 g friss élesztő
- 150 g puha vaj
- 600 g liszt
- 200 g főtt, áttört krumpli
- 1 csapott ek só
- 1 tojás
- 200 ml tejföl
- 100 g tömlős krémsajt
- 100 g hántolt, pirított tökmag Lekenéshez:
- 1 tojássárgája
- 1 ek. tej
- fél marék tökmag

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét tejjel elhabart tojássárgájával lekenjük, megszórjuk tökmaggal és 190 fokos légkeveréses sütőben 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tökmagos pogácsa (Fördös Zé)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tekercs - Hajtovány
Tekercs - Hajtovány

1. Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelt tésztát készítek, hagyom duplájára kelni. 2. Lisztezett deszkára borít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sós perec
Sós perec

A lisztet a sóval és a zsírral elmorzsolom.Közben egy kis bögrében az élesztőt felfuttatom a langyos tejjel majd hozzáadom a tésztához és annyi tejet adok hozzá amennyit elbír a l...

Elkészítési idő: kb 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Tepertős pogácsám - 100 leveles
Tepertős pogácsám - 100 leveles

Összeállítom a tésztát, a tejfölt részletekben hozzáadva alaposan kidolgozom és fél órát pihentetem. A tepertőt simára keverem a sóval, borssal. Érezhető legyen benne a bors is! H...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Csavart - sörös sajtos rúd
Csavart - sörös sajtos rúd

A sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt, hozzákeverjük benne a vajat. A fehér lisztet és a rozslisztet összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk