menu

Családireceptkönyv.hu

Tökmagos sajtos rúd (Fördös Zé)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 500 g liszt
- 250 g puha vaj
- 250 g ricotta
- 1 csapott ev. só
- 2 tojás
Lekenéshez
- 1 tojássárgája
- 1 ev. tej
- 50 g hántolt tökmag
- 150 g reszelt füstölt sajt

Elkészítés:


A lisztben keverjük el a sót, majd morzsoljuk össze a vajjal. Adjuk hozzá a ricottát, tojást és gyúrjuk össze, tegyük hűtőbe 2 órára. Az így elkészült tésztát, lisztezett felületen 1,5 cm vastagságú téglalappá nyújtsuk, majd vágjuk fel 2 cm széles és 7 cm hosszú csíkokra. Az így készült rudakat kenjünk le tojássárgás tejjel, szórjuk meg reszelt füstölt sajttal és durvára vágott tökmaggal, majd alsó-felső sütésű funkción, 200 fokon süssük arany barnára.

Tökmagos sajtos rúd (Fördös Zé)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Köményes, sós ropogós
Köményes, sós ropogós

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra alul-felül sütéssel. Mérd aprítógépbe a szilárd hozzávalókat, majd a folyékonyakat. Néhányat pulzálva, majd folyamatosan keverve dolgozd jól össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Isteni sajtos tallérok gofrisütőben sütve
Isteni sajtos tallérok gofrisütőben sütve

A sajtot lereszeljük, a vajat én enyhén megolvasztottam, nem folyósra, csak annyira, hogy villával el tudjam keverni a sajttal együtt. A sajthoz adtam a vajat, az olajat, sóztam,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kecskesajtos- paradicsomos párnácskák
Kecskesajtos- paradicsomos párnácskák

1A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A paradicsomot 4 egyenlő vastagságú szeletre vágd fel. 2A spenótlevelet és a fűszereket aprítsd fel, majd keverd össze. 3A házi, vagy késze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Az igazi  lángos
Az igazi lángos

Először is egy kis langyos kefirben futassuk fel az élesztőt, majd keverjük hozzá a sót és a tojásokat, jó alaposan keverjük meg, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk össze az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk