- sertéskaraj
- sertés darált hús
- paraj
- só
- bors
- fokhagyma
- hagyma
- tejszín
- gomba
- petrezselyem
- bor
- szerecsendió
A négy szelet karajt sózom, majd klopfolom. Ezután teszem bele a parajt és a kolbász tölteléket (fontos, hogy a töltelékben legyen só, bors, fokhagyma, hagyma, tejszín). A tekercsek minden oldalát elősütjük. Az elősütött húst tepsiben sütöm tovább, sütőben, 180 fokon. Azért érdemes sütőben sütni, mert így minden oldala egyenletesen sül meg. Lehet persze serpenyőben is, csak sütőben valahogy még jobb, még ízesebb lesz.
Közben finomra vágom a hagymát, majd egy másik serpenyőben lepirítom a gombával együtt. Hozzáadom a tejszínt, kevés fehér bort és beforralom. Sózom, petrezselyemzöldet adok hozzá, és már lehet is tálalni.
Elsőként az oldalast vágjuk fel a csontok mentén tetszés szerinti darabokra. A magam részéről a vastagabb részeknél csontonként darabolom, ahol vékonyabb az oldalas, ott két csontr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A barna rizst 1 kk. sóval feltesszük főni. 2. Felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, megpároljuk az olívaolajon. Ha üveges, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk. A húst fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, a mézet, az erős paprikát és a mustárt alaposan összekeverjük, majd belereszeljük a fokhagymát, végül hozzáadjuk a kakukkfüvet is. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes