- 20 dkg vaj,
- 15 dkg ecetes reszelt torma,
- 10 szelet sonka,
- 10 dkg natúr sajtkrém,
- 4 csapott evőkanál liszt,
- 2 dl főzőtejszín,
- 2 dl tej,
- só, őrölt bors,
Első lépésként készíts besamelt. A vaj felét olvaszd fel egy lábasban, szórd bele a lisztet, és fehéredésig kevergesd. Majd egy kicsit húzd félre, öntsd hozzá a hideg tejet, a tejszínt, és keverd csomómentesre. A tűzre visszatéve sűrítsd be, és sóval, fehér borssal ízesítsd. Tedd félre egy kicsit hűlni.
A maradék vajat géppel keverd habosra, add hozzá a kihűlt besamelt, a sajtkrémet és a reszelt tormát. Alaposan dolgozd össze. Terítsd ki a sonkákat, töltsd meg mindegyiket tormakrémmel, majd göngyöld fel. A tekercsek végeit és a tetejét is díszítheted ízlés szerint.
Díszítéshez:
- 1 kígyóuborka
- 1 piros kaliforniai paprika
- petrezselyem
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott...
Elkészítési idő: 100 pec Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajban, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, nagyobb darabokra vágott gombát, a paradicsompürét és a fűszereke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát leveleire szedjük, megmossuk, szárazra rázzuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A tonhalat l...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral. Citrommal, sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett lencsét. A tojást megfőzzük, hideg vízben kihűtjük és felszelet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű