• 4 db csirkecomb
• 5 ek. étolaj
• 6 ek. finomliszt
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 1 db erőleveskocka
• 2 dl tejföl
• 1 kk. őrölt fekete bors és só
Megtisztítjuk a combokat, kettévágjuk, sózzuk + kanál lisztbe beleforgatjuk és 3 ek zsíradékon lassan megpirítjuk minden oldalát. Felöntjük a kockából készült fél liternyi víz felével és fedő alatt lassan meg pároljuk. 2 ek zsíradékon a felaprított vagy átpréselt fokhagymát megfuttatom, ráteszem a lisztet és a rántást felengedem a megmaradt levessel, belekeverem a tejfölt, sót és a borsot. A csirke combokat, amik már megpárolódtak, tűzálló tálba teszem, leöntöm a fokhagymás mártással és előmelegített FORRÓ! sütőbe 10-20 percre tesszük Ha meg pirult, főtt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. Elkészítjük a tölteléket: A hagymát üvegesre pirítjuk hozzá adjuk a megtisztított gombát, sózzuk borsozzuk megszórjuk delikátta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat kicsontozom, kockára vágom. Szalámit szintén összedarabolom. Az új hagymát vékonyra karikázom, a kaliforniai paprikát hajszálnyira hosszában feldarabolom. Zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu kész...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűTepsibe pakoltam:zöldbabot,zöldborsót,répát,sütőtököt,almát,brokkolit,ráraktam a fűszerezett csirkehúst,pici olajjal meglocsoltam és fóliával lefedve kb másfél óráig pároltam majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű