15 dkg liszt
6 dkg kakaópor
fél csomag sütőpor
20 dkg kristálycukor
1/4 teáskanál gyömbérpor
1/4 teáskanál vaníliaőrlemény vagy 1 vanília kikapart bele
csipet só
6 dkg vaj
2 db tojás
kb. 3 evőkanál porcukor
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliaőrleményt, csipet sót és a sütőport össze kell keverni. Majd bele kell morzsolni a hideg felkockázott vajat, végül pedig a két felvert tojást, és az egészet össze kell gyúrni. Folpackkal le kell takarni, és fél órára hűtőbe kell tenni.
Dió nagyságú golyókat kell formázni a tésztából, amelyeket alaposan meg kell forgatni a porcukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kell pakolni a porcukros golyókat, jó távol egymástól. Egy szabvány tepsibe 12 keksz kerüljön csak, és 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt meg kell sütni. A sütőben a tészta felveszi a kekszformát, és szépen megrepedezik. Én a tepsiben szoktam kihűteni, mert amikor kiveszem a sütőből a keksz nagyon puha, de amikor kihűlt ropogós lesz a közepe a belseje pedig durván kakaós.
A darált diót porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockákra vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgészen sűrű tejes rizst főzünk és kiborítjuk megcukrozott gyúródeszkára. Laposra simítjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik korong közepére egy kis barack-,málna-...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és ízlés szerinti cukorral feltesszük főni. Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport. Hozzáadjuk a fahéjat...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes