A besamelhez
65 g vaj
200 ml 2,8%-os tej
80 g búzaliszt (BL55)
A töltelékhez
200 g torma - reszelt, ecetes
150 g majonéz
1 teáskanál só
1 csipet fehérbors (őrölt)
Tölteni
10 szelet gépsonka
A díszítéshez
petrezselyemzöld
paprika - kaliforniai, piros
Elkészítjük a besamelt. Kiszedjük egy tálba az elkészült besamelt, hozzáadjuk a tormát, és a majonézt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és simára keverjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük az elkészült krémet. A szeletelt gépsonkák egyik felére krémet nyomunk sonkánként, majd felcsavarjuk a tekercseket. Egy tányérra tesszük őket, és a két végükre, valamint a közepükre is halmokat nyomunk a krémből. Színes kaliforniai paprikával, petrezselyemmel feldíszítjük őket. Hűtőbe tesszük az elkészült tormakrémes sonkatekercseket, kb. 30 perc múlva már kínálhatjuk is őket!
Összekeverni és főzni.1-2 főtt tojást ráreszelni 5 fej salátára.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szőlőleveleket fél percre forrásban lévő vízbe teszem. Így válik göngyölhetővé. A rizst kockákra vágott vöröshagymán dinsztelem pár percig, a hagyma üvegesedéséig, aztán fölöntö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA sajtot finomra reszeljük. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és alaposan összekeverjük. Megízesítjük s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű