menu

Családireceptkönyv.hu

VADAS NYÚL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db nyúlcomb, 6 evőkanál étolaj, 60 dkg vegyes zöldség, 1 babérlevél, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 4 dl tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál mustár, 1 csipet szárított kakukkfű, só, bors, 1 dl száraz fehérbor, 1-3 evőkanál citromlé.

Elkészítés:


A megtisztított, megmosott húst 4 evőkanál felforrósított olajban hirtelen megpirítjuk. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, zöldségeket, és erős tűzön 3-4 percig együtt pirítjuk. Sóval, borssal, fokhagymával, babérlevéllel, kakukkfűvel fűszerezzük, aláöntjük a bort és 1 dl vizet, kuktába tesszük, és 15-20 percig főzzük. Közben a maradék olajon barnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük 2 deci hideg vízzel és simára keverjük. A megpuhult húst kiemeljük a kuktából, melegen tartjuk. A babérlevelet kivesszük, a zöldségeket össze turmixoljuk, hozzákeverjük az átszűrt rántást, a mustárt, 3 deci tejfölt, és összeforraljuk. Közben ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk. Visszatesszük bele a húst, és még egyszer felforraljuk. Tálaláskor a húst a tányérokra szedjük, bevonjuk mártással, 1-1 kanál tejföllel díszítjük. Zsemlegombóccal vagy főtt tésztával körítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos nyúlragu
Paradicsomos nyúlragu

A húst nagyobb szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajat felmelegítünk és a húsok mindkét oldalát 2 percig pirítjuk benne, majd egy tepsibe tesszük. A hagymát ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Fokhagymával sült szarvasgerinc bacon pongyolában
Fokhagymával sült szarvasgerinc bacon pongyolában

A szarvasgerincet 12-18 órára bepácoljuk. A pác receptje megtalálható a Családi Receptkönyvben (Vad pác). Ehhez a mennyiségű húshoz 3 liter pácra van szükség, melybe a hús belehely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar VADAS MARHA
VADAS MARHA

A húst egészben olajon megkérgesítem, majd felteszem főni a vöröshagymával, a fokhagymával, a babérlevéllel, ízesítem sóval, őrölt borssal. Ha félig puha, akkor beleteszem a kariká...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Vaddisznó húsleves
Vaddisznó húsleves

Hús a fazékba, felönt vízzel, felforral. Hozzá fűszerek, vhagyma és fokhagyma Bő 1 órát lassú tűzön főz Ekkor bele a zöldségek, petrezselyem, További 40-50 perc lassú főzés. A...

Elkészítési idő: Bő 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk