15 dkg étcsokoládé (Callebaut 70%-os csokicseppek)
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
csipet só
8 dkg vaj
12 dkg nádcukor (light muscovado)
1 db tojás
1 kávéskanál vanília
1 kávéskanál Nescafé
2 evőkanál tejszín
A forgatáshoz:
5dkg kristálycukor
5 dkg porcukor
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, félretéve hűlni hagytam. A lisztet, kakaót, sütőport és a sót összeszitáltam. A vajat a cukorral, vaníliával és a Nescaféval habosra kevertem, a tojással lazítottam a masszán, majd apránként hozzákevertem az olvasztott csokit és a tejszínt. Aztán kevertem hozzá a lisztes keveréket. A lágy tésztát folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tettem.
25 golyót gyúrtam belőle (ez egy kicsit nem kívánatos munka, de tekintsük úgy, mintha csoki-masszázson lennénk). Nem firtattam, hogy miért, a gömböcöket megforgattam először kristálycukorban, majd jó alaposan a porcukorban.
Sütőpapírral bélelt lemezre rakva, előmelegített 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütöttem.
A szép kirepedezett puffancsokat hagytam a lemezen kihűlni, fontos, hogy ne süssük túl s akkor a belseje olvadósan puha, isteni csokis marad.
A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. Sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa szárított élesztőt használunk, akkor a lisztet, a szárított élesztőt, a cukrot és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet és a vajat, vagy margarint megolvasztva. Jól gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, sót, a tojások sárgáját, és a vaníliás cukrot. Langyos te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A tésztához gépi habverővel kihabosítjuk a tojást és a cukrot, majd belekeverjük a puha vajat, illetve a lisztet és a sütőport. Kézzel összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű