4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
8 szelet bacon
8 db mackó sajt
1 fej lila hagyma
só
panírozáshoz
finomliszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A lila hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, 2 db mackósajtot, két karika lila hagymát, betakarjuk a hús másik felével majd a szokásos módon bepanírozzuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Zöldséges rizst készítettem mellé.
Kockára vágunk 10 dkg szalonnát, kipirítjuk, megdinszteljük benne a felvágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Meghintjük őrölt pirospaprikával, majd rögtön öntünk rá egy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük. A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük. Elkészítjük a mártást...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesA csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk a zsemlyemorzsával, egész tojással, sóval, borssal, paprikával. Petrezselyemzölddel ízesítjük. Kis gombócokat készítünk, melyeket elősütünk kevés olajo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű