EHETŐ ERŐS PISTA házilag (nem "patkány méreg")
15db kos szarvú erős
15db piros cseresznye paprika
10db piros fűszer paprika
5db édes husos pirospaprika
15 dkg só
1L víz
10dkg édesítő (eritrit)
1 evőkanál almaecet (elhagyható)
20 csapott teáskanál Horváth Rozi zselatin
Mindet összedarabolni, az erős paprikáknak a magját is beleágni.
1/2 L vízben kb. 30 percig főzni, félre rakni kihűlni. Összeturmixolni,visszarakni az edénybe. Hozzáadni még 1/2 L vizet, 10 dkg édesítőt (én eritritet), 1 evőkanál almaecetet és 15 dkg sót. Ismét felforralni és beleszórni a zselatint, Majd steril kis méretű üvegekbe tölteni, dunsztolni 4-5 napig. Ha kihül akkor lesz cselés állagú. Én nem dunsztoltam, hanem 90/30-on automatáztam.
Vasas Ildikó
A zöldségeket megtisztítjuk és húsdarálón ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 kg sót és jól összekeverjük, majd befőttes üvegekbe töltjük. Érdemes kissé lenyomkodni a zöldségeket az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a paradicsomokat és az almákat. Kicsumázzuk, jó apróra összevágjuk. Feltesszük egy nagy edényben főni, egy csipet sót teszünk rá. 20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLekvár: A tisztára mosott és sérülésektől megtisztított, kimagozott stb. gyümölcsöt ledarálom, megfőzöm. /kb. 1 - 3 óra /. Beleteszem a polisettet és 10-15 percig forralom. A for...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA magozott, apróra vágott meggyet, a dzsemfixet és a cukrot felforraljuk, majd hozzáadjuk az étcsokoládét kb 2-3 percig főzzük, majd üres, alaposan megtisztított dunsztos üvegekbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű