2/3 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
bab
só
bors
piros arany
1 gerezd fokhagyma
víz
A vöröshagymát apró kockára vágjuk egy lábosba. Olajat öntünk bele. Lángra tesszük, megpirítjuk, Levesszük a tűzről, pirospaprikát keverünk hozzá. Újra a tűzre rakva hozzáadjuk a babot. Kicsit kevergetjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Só, bors megy rá és 3 kis pötty piros arany. Megkeverjük, fedőt teszünk rá. A fokhagymát kis kockákra szelve hozzáadjuk, fedőt levesszük kb 20 perc főzés után. 10 perc múlva kész.
A cukkinit megmossuk, és héjával együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk. A napraforgómagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA félbevágott sütőtök belét karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk. A rizst sós vízben félpuhára főzzük. A rizsbe belekeverjük a sütőtökgömböket, 1 gerezd áttört fokhagymát, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyùjuk, golyòkat formálunk majd megforgatjuk zsemlemorzsában, forrò olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA fetát/juhtúrót egy tálban villával összetöröm, hozzá adom az aprított kaprot, a nagyon apró kockára vágott lila – és új hagymát, sózom, borsozom majd jól összekeverem. A gomba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű