menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó (diab)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


175g liszt

1 tojás
100g margarin
1 kiskanál édesítő
0,5 dl tej
5g élesztő
lekvár
dió

Elkészítés:


Az édesítőt meleg tejbe tesszük az élesztővel, és pihenni hagyjuk. Összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, margarinnal. Néhány percig pihentetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Félbevesszük a tésztát és egyet kisodrunk. Beletesszük a tepsibe, megkenjük lekvárral. Megszórjuk dióval. A másik fél tésztát is kisodorjuk és rátesszük a dióra. Villával megszurkáljuk és kb. 25 percig sütjük.

Zserbó (diab)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos stangli
Sajtos stangli

A hozzávalókat jól összegyúrom, és egy kicsit pihentetem. Aztán kinyújtom nagyjából téglalap alakúra, és a tetejére reszelt sajtot szórok. 1,5 ujjnyi csíkokra vágom, és kivajazott...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kesudiókrémes paleo szelet
Kesudiókrémes paleo szelet

A darált mandulát, aszalt szilvát, kókuszreszeléket, 80 g kókuszolajat és a kakaóport késes aprítóban össze kell dolgozni, amíg összeáll (lehet, hogy egy kis plusz víz kell majd be...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Diós krémes
Diós krémes

A margarint, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, és a sütőporral, pudingporral elkevert lisztet. Végül beledolgozzuk a ci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Citromkrémes piskótatekercs
Citromkrémes piskótatekercs

A piskótát megsütjük, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Addig a krémhez a tojásokat a liszttel, cukorral és a tejjel kikeverjük. A tojásos keveréket közepes lángon...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk