175g liszt
só
1 tojás
100g margarin
1 kiskanál édesítő
0,5 dl tej
5g élesztő
lekvár
dió
Az édesítőt meleg tejbe tesszük az élesztővel, és pihenni hagyjuk. Összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, margarinnal. Néhány percig pihentetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Félbevesszük a tésztát és egyet kisodrunk. Beletesszük a tepsibe, megkenjük lekvárral. Megszórjuk dióval. A másik fél tésztát is kisodorjuk és rátesszük a dióra. Villával megszurkáljuk és kb. 25 percig sütjük.
A hozzávalókat jól összegyúrom, és egy kicsit pihentetem. Aztán kinyújtom nagyjából téglalap alakúra, és a tetejére reszelt sajtot szórok. 1,5 ujjnyi csíkokra vágom, és kivajazott...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darált mandulát, aszalt szilvát, kókuszreszeléket, 80 g kókuszolajat és a kakaóport késes aprítóban össze kell dolgozni, amíg összeáll (lehet, hogy egy kis plusz víz kell majd be...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA margarint, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, és a sütőporral, pudingporral elkevert lisztet. Végül beledolgozzuk a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát megsütjük, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Addig a krémhez a tojásokat a liszttel, cukorral és a tejjel kikeverjük. A tojásos keveréket közepes lángon...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű