menu

Családireceptkönyv.hu

Franciasaláta őzgerincben főtt tojással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg franciasaláta zöldségkeverék
2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé
só, bors
5 db tojás
20 g étkezési zselatin
5 evőkanál majonéz

Elkészítés:


A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldség mixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni. Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács szelet
Mézeskalács szelet

A tésztát előző nap állítjuk össze. A mézet és a margarint összeolvasztjuk, amíg a margarin el nem olvad. A liszthez hozzáadjuk a mézes fűszert, szódabikarbónát, porcukrot. J...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Pászka kalács
Pászka kalács

A liszt, tej, 1/3-nyi porcukor, futtatott élesztő, mazsola, vaníliás cukor és só felhasználásával közepesen lágy tészta készül. Dagasztás után több részletben adagolják a vajat és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
***Triplacsokis mousse torta
***Triplacsokis mousse torta

A piskótához először felolvasztom a csokit a vajjal és a többi hozzávalóból piskótatésztát készítek, amit 160°C-on 20 perc alatt megsütök egy 24 cm átmérőjű tortakarikában. Hagyom...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Receptek
kacsamáj
kacsamáj

Egy lábasban a kacsamájat a fokhagymával együtt a kacsazsírban nagyon lassan megsütjük. Ha megsült, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ekkor sózzuk és borsozzuk. még a zsírjá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk