menu

Családireceptkönyv.hu

Gnocchi házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gnocchi házilag


Elég gyakran készítek házilag gnocchit, egyrészt mert elég egyszerűen elkészíthető (igaz, igényel egy kis időt az elkészítése), másrészt pedig nagyon jól fagyasztható, így amikor időhiányban vagyok, kiveszem a fagyasztóból, s amíg megfő, a szósz is elkészül.
Ez egy alaprecept, de a tésztát lehet ízesíteni/színezni kedvünkre való fűszerekkel, medvehagymával, spenóttal, céklával, sütőtökkel, sárgarépával .... a választék végtelen.

Hozzávalók kb. 4-6 főre:

- 1 kg krumpli
- 1 tojás
- kb. 25-30 dkg liszt
- 1 kk. só

Elkészítés:

Megmossuk, majd odatesszük héjastól a krumplikat sós vízbe főni. Amikor megfőtt, leöntjük hideg vízzel és ha már annyira hűlt, hogy megtudjuk fogni, lehámozzuk, áttörjük és hűlni hagyjuk.

A kihűlt és áttört krumplihoz adjuk a tojást, sót és lisztet, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha túl ragadna a tészta, adhatunk hozzá még egy kis lisztet.

4 egyforma részre osztjuk, majd egy alaposan lisztezett felületen mindegyik tésztadarabból kb. másfél centi átmérőjű hengert formázunk. Ezután egy lisztezett késsel 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy villa hátán végiggörgetjük a tésztadarabokat, megformázva a bordákat.



Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és 30 percet pihentetjük.

Ha frissen fogyasztjuk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük és amikor feljönnek a víz tetejére szűrőkanállal kiszedjük.
Egy serpenyőben kevés vajat vagy olajat melegítünk, majd a kiszedett gnocchi-t átforgatjuk benne, így megelőzve, hogy összeragadjanak. Vagy, azonnal beleszedjük az elkészített mártásba, összemelegítjük majd tálalhatjuk is.

Ha pedig lefagyasztjuk, akkor egy tálcára rakosgatjuk, egy rétegben a gnocchikat, hogy ne ragadjanak össze. Amikor már megfagytak, akkor zacskóba tesszük őket, és visszapakoljuk a fagyasztóba.
Amikor fogyasztani szeretnénk, még fagyosan dobjuk a forrásban levő sós vizbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://abroszra-valo.blogspot.hu/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Máglyarakás (klasszikus)
Máglyarakás (klasszikus)

Felkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar karfiol
karfiol

Karfiolt lereszelem nyersen és a hozzávalókkal összekeverem. Lepénnyé nyomom és kis zsíradékon kisütöm

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Párolt savanyú káposzta gombával
Párolt savanyú káposzta gombával

Készíthetjük vöröshagymával vagy a nélkül. Ha hagymával készítjük, úgy tisztítsuk meg, vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gomb...

Elkészítési idő: gyors!
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Húsgombócok paradicsommártásban
Húsgombócok paradicsommártásban

A darált húst egy edényben jól összedolgozzuk a tojással, fúszerekkel, majd a prézlivel. Kis gombócokat formálunk a masszából és kicsit megolajozott tepsire rakjuk őket. 150 fokon...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk