Hozzávalók : 1.10 kg liszt, 1 kg margarin, 3 dkg só, 1 dl olaj, 0.5 dl ecet ( 10 % )
Az 1 kg szobahőmérsékletű margarint 10 dkg liszttel csomómentesen összedolgozzuk, és téglalappá formáljuk. ( Hideg helyen, gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne puhuljon meg és jól dolgozzuk el a margarint, ne legyen csomós! )
Tegyük hűtőbe kb. fél órára, de ne keményedjen meg a margarin, az ujjunkkal még be tudjuk nyomni.
Az 1 kg lisztből, az ecetből, az olajból és a sóból kb. 7 dl vízzel közepes keménységű tésztát gyúrunk.
A vízet csak fokozatosan szabad a tésztához hozzáadni, mert minden fajta liszt más, máshogy viselkedik. Egyik fajta liszt kevesebb, a másik több vízet vesz fel, ezért van írva a kb. vizmennyiség!
A tésztát fél óráig pihentetjük.
Majd a pihentetés után a margarint beleburkoljuk a két képen látható módon a tésztába.
A beburkolt tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk és egy szimpla hajtást csinálunk.
Fontos, hogy a hajtogatás során a lisztet minden oldalról keféljük le!
A hajtással magunk felé fordítjuk a tésztát.
Ezután újra kinyújtjuk téglalap alakúra.
Csinálunk egy dupla hajtást.
A fél óra pihentetés után kinyújtjuk és újra egy szimpla és egy dupla hajtást kell csinálni ahogyan az első körben.
Az összehajtott tésztát 5 egyforma ( kb. 60 dkg-os ) részbe vágjuk és folpackkal letakarva hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt pihentessük 1-2 órát, de legjobb, ha csak másnap használjuk fel.
Darabonként lefagyasztható!
A dupla hajtást ne téglalapra, hanem négyzetesebbre nyújtsuk.
Ez az igazi leveles tészta receptje, de csak annak ajánlom a készítését akinek van egy kis rutinja már a konyhában, mert ez azért egy kis gyakorlatot igényel!
SúgóSúgó63 hozzászólás
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=30307987
Sárgarépa, nyers Tápanyagtartalom 100 g-ban Energia 41 kcal 173 kJ Szénhidrátok 9,6 g - Cukrok 4,7 g - Rost 2,8 g Zsír 0,24 g Fehérje 0,93 g A-vitamin ekviv. 835 μg 93% -...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó, ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig lisztfüggő. Kétszer 40...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit összekevertem.A húst felcsíkoztam és bepácoltam.Készítésig a hűtőbe tettem. A tortilla hozzávalóit bedagasztom(a vizet fokozatosan adagolva) és 20 percre félrete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra. Vágd fel és pirítsd meg a kolbászt és a hagymát, ha szereted, tegyél hozzá egy kis fokhagymát is. Keverd össze a tojásokat és a sajt nagyob...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű