Hozzávalók:
20 dkg fejes káposzta
25 dkg sertéscomb
10 dkg bacon
2 sárgarépa
1 zöldség
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
köménymag
1 ek ketchup
1 ek pirospaprika
1 tk Piros Arany
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 ek olaj
2 l víz
A húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Egy fazékba hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket. Néha megkeverve addig pároljuk, még a hús kifehéredik. Ezután adjuk hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a köménymagot, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük félpuhára.
Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután szép lassan főzzük még pár percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább egy fél óráig állni.
Tálalás előtt merjük a levest tányérokba, és ízlés szerint egy szelet kenyérrel kínáljuk.
A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira, majd szeleteljük fel azokat, rendezzük el sütőtálcában, és toljuk 175 fokos sütőbe 15-20 percre. A meghámozott burgonyát kockázzuk f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meggyet magozd ki, mosd meg jól, majd tedd egy fazékba. Szórd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst, majd öntsd fel valamivel több vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukkinit meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük. 2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A reszelt cukkinihoz adjuk, együtt pároljuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű