menu

Családireceptkönyv.hu

Skolebrød, a norvég iskolakenyér(fincsi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók ( 10-12 db-hoz):

500 gr liszt
80 gr porcukor
80 gr olvasztott vaj/margarin
40 gr friss élesztő
2 dl tej
1 egész tojás
1 tojás sárgája
2 tk. őrölt kardamom

A töltelékhez:
fél adag házi vaníliapuding
( picit sűrűbbre készíthetjük, plusz 5-10 gr keményítő hozzáadásával)
Zacskós pudingot is használhatunk, de kevesebb tejjel készítsük.

A cukormázhoz:
1 csésze porcukor
víz

kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen, 1 óráig kelesztjük. Átgyúrjuk,ismét letakarjuk és további félóráig kelesztjük.
2. A tésztát átgyúrjuk, 12 egyenlő részre osztjuk és gombócokká formáljuk. A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe kis krátert mélyesztünk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és vaníliapudingot teszünk a kráterbe.
4. 230 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez kb. 10-15 perc.
5. A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és annyi vízzel elkeverjük, hogy sűrű, de kenhető mázat kapjunk. Ezzel bekenjük a kissé kihűlt sütik oldalát és meghempergetjük őket kókuszreszelékben.

Melegen is finom, de ha megvárjuk, hogy rendesen kihűljön, akkor megköt a közepében a krém.Mindenhogy tökéletes és a legfinomabb a világon.:)Kötelező darab!!!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2011/09/skolebrd-norveg-iskolakenyer.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
JUGOSZLÁV KRÉMES •
JUGOSZLÁV KRÉMES •

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Csíkos sütemény
Csíkos sütemény

A három lapot, külön-külön sütjük meg, tehát ha egy tepsit használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk, és újrazsírozzuk, -lisztezzük. Először a mákos lapot sütjük meg. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos túró desszert piskóta tallérral
Narancsos túró desszert piskóta tallérral

Elkészítése: A hozzávalókat belekeverjük a turmixgépbe. Majd addig mixeljük, míg jó sima, krémes massza lesz az egészből. A piskóta tallérokat egy tálba lerakjuk, ráöntjük a mass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Kókuszos krémes
Kókuszos krémes

20x30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral,a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük,óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet. Az e...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk