40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 tk só
25 dkg margarin
20 dkg sajt
3 ek tejföl
1 kisebb tojás lekenni
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk.
Egy zacskóba téve pár órát a hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy éles késsel vagy pizza vágóval kb. 1 cm széles rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Lekenjük egy kissé felvert tojással. Megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 13 percig sütjük hőlégkeveréssel.
Forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/07/vendegvaro-sajtos-ropogos.html
A sajtot lereszeljük, keveset meghagyunk a pogácsák tetejére, a többit a tésztába tesszük. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztő...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval elkeverem, langyos, kissé sós, cukros tejben meleg helyen felfuttatom az élsztőt. A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáöntöm a fehérbort, a tejföllel elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni,elég csak a meglangyosított tejfölben elkeverni. A sima tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk,csíkokra vágjuk,tepsibe rakjuk,lek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük egy serpenyőben. Az egyik tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a krémsajttal, megszórjuk a baconnel és a sült hagymával, majd ráreszeljük a...
Elkészítési idő: 30' Nehézség: Nehéz