20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
A vajat a cukor felével verd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd hozzá. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bele a maradék cukrot, végül pedig forgasd a lisztes masszába.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és egyengesd el a tetejét. 220 fokra előmelegített sütőbe told a tepsit, és süsd 30 percig, de közben ne nyisd ki a sütő ajtaját!
1. Pripravíme si okrúhlu formu a vyložíme ju papierom. Sušienky si rozdrvíme za pomoci mixéra a pridáme k ním rozpustené maslo. Premiešame a takto pripravenú hmotu uložíme na dno...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat keverjük össze, majd 8-10 perig pihentessük. Ezalatt a massza be fog sűrűsödni. Kiolajozott forró serpenyőben közepes hőfokon süssük ki (tovább kell sütni, mint a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összekeverni, kikent, lisztezett formába tölteni. 20-25 perc sütés kell neki. 12 db lesz.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézes lapokhoz a fahéjat, mézet, tojást, porcukrot, margarint, szódabikarbónát gőz felett összefőzzük, majd hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk, kettő lapot sütünk belőle, tepsi h...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes