menu

Családireceptkönyv.hu

Kacsa máj almával


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2kg kacsa máj
2db zöld alma
2db nagyobb krumpli
tengeri só
kevés oliva olaj

Elkészítés:


A krumplit héjastól megfőzzük,majd amikor kihűlt meghámozzuk és felszeleteljük kb.1,5cm vastagra.Ezután az almát is meghámozzuk felkarikázzuk 1,5cm vastagra majd a közepét kivágjuk.Aztán a májat is felszeleteljük és mindkét oldalát meg sózzuk majd a kevés forró olajon szépen meg sütjük mind a két oldalát és meleg vagy langyos helyen tartjuk tálalásig.A máj után meg sütjük az alma szeleteket és a krumplit is megpirítjuk ebbe a karamellizált olajba, mivel az alma után egy kicsit karamellizálódik az olaj.A tálalás sorrendje:krumpli-máj-alma a megmaradt zsiradékkal meg lehet locsolni egy kicsit (nem muszáj).

Trükkök, tippek, praktikák:


A szárnyasok máját nyugodtan lehet sózni nem keményedik meg.

Kacsa máj almával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Őzgerincben sült csirkemell
Őzgerincben sült csirkemell

A csirkemellet felkockáztam és fűszereztem,sóval,borssal 1 tejfölben elkevertem 2 egész tojást,3 kanál lisztet,ízlés szerint sajtot,petrezselyemzöldet,kicsi sót és borsot. Vig...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tekercs torta
Tekercs torta

Piskóta elkészítése: A tojás sárgáit habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sót és fokozatosan adagolva hozzákeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojásfehérjéket is, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karácsonyi csillag nutellával
Karácsonyi csillag nutellával

Betesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irány...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
SONKÁS MEXIKÓI RÚD
SONKÁS MEXIKÓI RÚD

A mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta) Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk