1 kg pulykamell filé
2 db főtt tojás
1 db tojás
20dkg füstölt hús
1 db vörös hagyma 2 dl fehér bor
5 dkg vaj
2 dl tejszín
kevés liszt
só ízlés szerint
petrezselyem zöld
2 e.k.mustár
A pulykamell filét csigavonalban fel vágjuk,hogy egy szép lapot kapjunk.A t töltelékbe valót nagyon apróra fel vagdaljuk és a vajjal jól össze dolgozzuk.A pulyka mellet megtöltjük majd fel tekerjük.Össze tűzzük,a maradék vajjal és a sóval a külsejét bedörzsöljük majd fóliába tesszük.Egy kevés fehér borral meg locsoljuk,és a fóliát lehajtjuk.1,5órán át lassú tűzön pároljuk,majd egy tűz álló tálba helyezzük a húst.A fóliában maradt levet mustárral és a maradék borral össze keverjük tejszínnel bővítjük..A húst ezzel az öntettel leöntjük és vissza tesszük a sütőbe,és addig sütjük amíg a sült szép piros nem lesz,közben a saját levével locsolgatjuk.Ha kész fel szeleteljük és krumpli pürével tálaljuk.
A tojást a kókusztejjel egyneművé keverjük, majd beleöntjük a sóval és szódabikarbónával elkavart lisztet, végül csomómentesre keverjük.A fűszerezett húst/zöldséget ebbe a masszába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket fűszerezzük. A linessa sajtkrémbe belevágjuk a hagymát, fűszerezzük, majd betöltjük a csirkemellet és feltekerjük. Szorosan egymás mellé, őzgerinc formába r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróbb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát és fehéredésig pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágom, a cukkinit nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem és mindezt olajon roppanósra megpárolom. Leveszem a tűzhelyről, és ki...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes