40 dkg csirkemell
1 nagy fej brokkoli
20 dkg trappista sajt
1 nagy pohár tejföl - 375 ml
1-1 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
só, frissen őrölt bors
vaj a tál kikenéséhez
A húst tisztítsd meg, kockázd fel, sózd be, és egy tálban tedd félre. A brokkolit szedd rózsáira, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára. Amíg a brokkoli fő, egy serpenyőben vékony olajon pirítsd meg a húsokat, amikor megfordítottad mindet, akkor reszeld rájuk az egyik fokhagymát, és szórd meg őket a rozmaringgal.
A sajtot reszeld le, majd keverd el a tejföllel, és reszeld hozzájuk a másik fokhagymát. Ha mindennel kész vagy, a sütőt melegítsd elő 200 fokra.
Végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, az aljára halmozd a húsdarabokat, rájuk a brokkolit, majd az egészet locsold meg a fokhagymás-sajtos tejföllel. Told be a sütőbe, és pirítsd aranybarnára, ez alig negyed órát vesz majd igénybe.
Előkészítem a husit, amíg megkapom a puszijaimat, aztán együtt megsütjük, közben időnként szorosan magamhoz ölellek, hogy érezd, mennyire sokat számít nekem a jelenléted, és ha kész az egész, akkor huncutul beburkoljuk :*
Fogyaszthatunk hozzá mondjuk selymesen lágy Martinit vagy egy pohárka mézédes vörösbort, egy lágyan lobogó gyertya fényénél.
A csirkemellet felcsíkozzuk. A joghurtot, a lisztet, a fokhagymát, tojást, a sót és borsot kikeverjük, beleforgatjuk a csirkemell csíkokat és 1 órára hűtőbe tesszük. Az olajat felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat megtisztítjuk, félbevágjuk, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk. A forró zsiradékban addig forgatjuk a májat, míg minden oldala barnára nem sül. A májat vegyük ki,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha szeretnénk kissé ki is klopfoljuk. Megszórjuk sóval és a fűszerkeverékkel. A medvehagymát apróra vágjuk, a fehérborssal és kevés sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk. (A tejben áztatás az...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes