2 tojás
20 gr kókuszliszt,
1 ek. chia mag,
1 ek. útifűmaghéj
1 ek darált mogyoró (elhagyható, ezt csak én tettem bele)
1 tk só,
csipetnyi szódabikarbóna
1 kk fokhagymapor,
a tetejére magkeverék
A tojásokat kicsit felverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Kb. 10 percig pihentetjük, (ennyi idő alatt szépen “megdagad”), vizes kézzel bucit formázunk (én két db kisebb zsemlét formáztam), a tetejét éles késsel bevágjuk, megszórjuk magkeverékkel (én ezt elfejtettem…) és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (gázsütőben 4-es fokozaton) Nekem épp volt kéznél egy adag káposztasalátám, jól megpakoltam vele, szerintem nagyon finom. (A káposztasalátához összeaprítottam a káposztát, adtam hozzá édesítőt, ecetet, sót, borsot, tejfölt, kevés light majonézt, chilit, elkevertem és lehűtöttem.
A kenyér készítését reggel kezdem. Bekeverem a gyors kovászt, amit estig a konyhapulton, letakarva hagyok. Ha nem éjszakai kelesztéssel csinálom, akkor teszek még bele 0,5 dkg éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őrölt lenmagot összekeverjük az őrölt mandulával, az átszitált szezámliszttel és kókuszliszttel. Hozzáadjuk a sütőport és a sót, az őrölt köményt és koriandert. Egy másik tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 percig dagasztom. 10 perc pihentetés még egy pici dagasztás 2 perc 20 perc pihentetés azután megformázom sütőpapirra fektetem lespriccelem + 30pperc pihentetés amiben süt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű