1 db nagyobb karalábé vékonyra szeletelve
1 közepes cukkini (tisztítva 170 g) negyedelve, szeletelve
1 egész tisztított cukkini (124 g)
1 kisebb fej hagyma kockázva
só ízlés szerint
pár tekerés bors
1 kk. őrölt babérlevél
csipet szódabikarbóna
A zöldségeket a hagymával fedő nélkül annyi vízben főzzük, amennyi bőven ellepi.
Amikor kész, kivesszük az egyben hagyott cukkinit és a főzelék levével krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék főzelékhez.
1 csapott kk. konjaclisztet elkeverünk 2 ek. To-tu-krémben, hozzáadunk 1/2 bio citromlevet (ha kevés, lehet pótolni) és hozzákeverjük a főzelékhez.
A mártáshoz kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban a tejfölt, a tejszínt, a mustárt meg az étkezési keményítőt, és a kezünk ügyébe készítjük. Mérsékelt tűzön megolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA saláta leveleit egyesével alaposan megmossuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A krumplit hámozzuk, felkockázzuk. Párolóbetétben egymás után készítjük el a zöldségeket: a krumpli...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűGyalult tököt odateszem vízbe főni.(1 csapott kanál só). Amikor megfőtt a tök behabarom egy kis fejföllel, amibe teszek 3 ek. lisztet és pirospaprikát és vízzel higgítom. Beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt legyalulom és besózom. Állni hagyom kb. fél órát. Az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rászórom az apróra vágott kaprot. Elkeverem, majd ráteszem a ki...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű