menu

Családireceptkönyv.hu

Mediterrán vadlazac párolt padlizsánnal és paradicso


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


00 g vadlazac
1 nagy db padlizsán
6 közepes db paradicsom
8 ek olívaolaj
1 kk citromlé
2 gerezd fokhagyma
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


Ha a vadlazac fagyasztott, akkor először is hagyjuk kiolvadni és 4 szeletre vágjuk. Ezt követően külön-külön alufólia felett (ebbe csomagoljuk majd a halat) kenjük be olívaolajjal, és szórjuk meg a szeleteket a fűszerekkel. Törjünk rá fél gerezd fokhagymát és csöpögtessünk rá néhány csepp citrom levet. (Egyik fűszerből sem kell túl sokat használni, mert túl erősek lesznek az ízek.) Ha ez megvan, az alufóliába alaposan becsomagoljuk a halat és félretesszük.
A padlizsánt, paradicsomot kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadunk 3-4 ek olívaolajat, egy keveset a fenti fűszerekből és az egészet jól összekeverjük. Ha ez kész, négy részre osztva alufóliára tesszük, és úgy becsomagoljuk az adagokat, hogy abból a ne folyhasson ki később a zöldségek leve.
A sütőt közben 180 fokra előmelegítjük, és miután a csomagok elkészültek, kb. 35-40 percig sütjük őket.

Mediterrán vadlazac párolt padlizsánnal és paradicso

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes, gombás harcsa
Tejszínes, gombás harcsa

A harcsafilét felkockázzuk, sózzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ezután a lepirított harcsakockákat félretesszük, majd a felkockázott vöröshagymát lesütjük. A vargányaszeleteket rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

A halfiléket kb. 100-150 g-os darabokra vágjuk és mindkét oldalukon besózzuk. A zöldségeket apró kockára vágjuk. Egy alacsony falú lábosban vagy serpenyőben felhevítjük a zsírt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Füstölt harcsa salátával, pirítóssal
Füstölt harcsa salátával, pirítóssal

Halfüstölés grillben, vagy lábasban. Kell hozzá egy szép darab hal, mely elég zsíros, vagyis a legjobb az angolna, a busa, a harcsa, de finom a csuka, a ponty vagy a kisebb-nagyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Halfüstölés
Halfüstölés

HALFÜSTÖLŐ PÁC KÉSZÍTÉSE Mielőtt a halak füstölésére kerül sor, azokat érdemes bepácolni. Az alap páclé 2 liter vízből, 1 evőkanál cukorból és 3-4 evőkanál sóból áll. Ehhez adha...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk