00 g vadlazac
1 nagy db padlizsán
6 közepes db paradicsom
8 ek olívaolaj
1 kk citromlé
2 gerezd fokhagyma
oregánó ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Ha a vadlazac fagyasztott, akkor először is hagyjuk kiolvadni és 4 szeletre vágjuk. Ezt követően külön-külön alufólia felett (ebbe csomagoljuk majd a halat) kenjük be olívaolajjal, és szórjuk meg a szeleteket a fűszerekkel. Törjünk rá fél gerezd fokhagymát és csöpögtessünk rá néhány csepp citrom levet. (Egyik fűszerből sem kell túl sokat használni, mert túl erősek lesznek az ízek.) Ha ez megvan, az alufóliába alaposan becsomagoljuk a halat és félretesszük.
A padlizsánt, paradicsomot kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadunk 3-4 ek olívaolajat, egy keveset a fenti fűszerekből és az egészet jól összekeverjük. Ha ez kész, négy részre osztva alufóliára tesszük, és úgy becsomagoljuk az adagokat, hogy abból a ne folyhasson ki később a zöldségek leve.
A sütőt közben 180 fokra előmelegítjük, és miután a csomagok elkészültek, kb. 35-40 percig sütjük őket.
A harcsafilét felkockázzuk, sózzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ezután a lepirított harcsakockákat félretesszük, majd a felkockázott vöröshagymát lesütjük. A vargányaszeleteket rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfiléket kb. 100-150 g-os darabokra vágjuk és mindkét oldalukon besózzuk. A zöldségeket apró kockára vágjuk. Egy alacsony falú lábosban vagy serpenyőben felhevítjük a zsírt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHalfüstölés grillben, vagy lábasban. Kell hozzá egy szép darab hal, mely elég zsíros, vagyis a legjobb az angolna, a busa, a harcsa, de finom a csuka, a ponty vagy a kisebb-nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHALFÜSTÖLŐ PÁC KÉSZÍTÉSE Mielőtt a halak füstölésére kerül sor, azokat érdemes bepácolni. Az alap páclé 2 liter vízből, 1 evőkanál cukorból és 3-4 evőkanál sóból áll. Ehhez adha...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: Könnyű