menu

Családireceptkönyv.hu

8 aprósütemény egy tésztából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
40 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
a töltelékhez és a díszítéshez:
2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
2-3 evőkanál málnalekvár
1-2 evőkanál narancslekvár
2-3 evőkanál csokoládés mogyorókrém
3-4 dkg kókuszreszelék
10 dkg marcipán
porcukor
fahéj
néhány szem mazsola
15 dkg olvasztott csokoládé
szórócukrok
néhány csepp zöld mnadulaaroma
néhány csepp erős színű citrom- vagy narancsszörp

Elkészítés:


A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemény kemény lesz.) A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd vékonyra (kb. 3 mm-esre) nyújtjuk.

A tésztából kiszúrunk:

16 db 5 cm átmérőjű körlapot, 16 db 5 cm átmérőjű hullámos szélű körlapot - ezek közül 8-nak kiszúrjuk a közepét is -, 16 db szívet, 8 fenyőfát, 8-8 különböző csillagot és 8 perecet.

A megmaradt tésztából hosszú, vékony rudakat sodrunk, melyekből 5 cm-es kis kifliket formázunk.

A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve kihűtjük, kivéve a kifliket, melyeket még melegen fahéjas porcukorba forgatunk.

A korongokat kettesével összeragasztjuk málnalekvárral, bevonjuk olvasztott csokoládéval és meghintjük szórócukorral.

A hullámos szélű korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze úgy, hogy felül
a kiszúrt közepű párja legyen.A szíveket nutellával töltjük, majd olvasztott csokoládéval és mazsolával díszítjük.

A fenyők díszítéséhez 3 evőkanál porcukrot kenhetőre keverünk néhány csepp zöld mandulaaromával és néhány csepp vízzel. A zöld mázat széles pengéjű késsel
a süteményekre kenjük, és cukordrazséval díszítjük őket.

A fehér színű csillagokhoz porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt. A csillagok szaggatójával nyolc marcipán-csillagot szúrunk ki. A süteményeket vékonyan megkenjük narancslekvárral, és rájuk illesztjük a marcipán-csillagokat.

A sárga színű csillagokhoz 3 evőkanál porcukrot krémesre keverünk 1-3 kiskanál citrom- vagy narancsszörppel. A mázat széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és szórócukorral díszítjük őket.

A pereceket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és rögtön, mielőtt a csokoládé megkötne, mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. A süteményeket tálra rendezzük, és rögtön kínálhatjuk, de lezárt dobozban napokig elállnak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai chocolate chip cookie
Amerikai chocolate chip cookie

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Összekeverjük az alapanyagokat - kivéve a csokidarabokat, kicsit meggyúrjuk a tésztát. Amikor már kihűlt a vaj, ami összetartja, akkor kerülnek be...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Key Lime Pie
Key Lime Pie

A sütőt melegítsük 175°C-ra előre. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd nyomkodjuk bele egy 22 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy peremet is kialakítunk neki. Tegyük a sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi babapiskóta (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)
Házi babapiskóta (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKORMENTES)

Az összes hozzávalót robotgéppel kikeverjük, majd kinyomóba tesszük és sütőpapíros tepsire babapiskóta formákat nyomunk. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Kelt palacsinta
Kelt palacsinta

1 bögre=2,5 dl 1. A tejet felmelegítjük, és egy keveset átöntünk egy csészébe, amiben felfuttatjuk az élesztőt. 2. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és a fehérjét, majd a fehérjé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk