4 személyre: 20 dkg aszalt szilva, pár szem szegfűszeg, kis darab fahéj,(esetleg helyetesíthetjük puncs fűszerrel is), só, 5 dkg őrölt-pörkölt mogyoró, 6 dkg barnacukor, 1 dl vörösbor, 1 tk. étkezési keményítő, 1 dl főzőtejszín, 1 l víz.
Az aszalt szilvát darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat tülbe vagy teatojásba tesszük ( ha puncs fűszerrel készítjük akkor nem szükséges). Felteszünk forrni 1 l vizet, beletesszük a cukrot, sót, és fűszereket. A borral együtt a szilvákat is a forró fűszeres vízbe tesszük, és takarékon főzzük 10 percig. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, és besűrítjük vele a levest. Össze forraljuk még pár percig, (majd kivesszük a teatojást) belekeverjük a tejszínt, és a tálaláskor megszórjuk a tetejét a pírított mogyoróval.
A padlizsánokat egy fémlapon közepes lángon megsütjük. Hideg vízbe tesszük, így hamar lehűl, és a héja is könnyen lejön. A megtisztított padlizsánokat még egyszer hideg vízzel leöb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször összeturmixoljuk a kesudiót a vízzel, majd amikor egy sűrű krémet kapunk belőle, akkor sorban hozzáturmixoljuk a többi hozzávalót is. A végén vízzel a kívánt állagúra hígít...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű3: Rátesszük a csomagocskákat a tetejére, befedjük fóliával és 180 fokos légkeveréses sütőbe 25-30 percig sütni, utána fólia nélkül míg szép piros lesz a szalonna.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a káposztánk túlságosan savanyú, akkor kimossuk, ezzel kezdünk, ha nem akkor bő vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A rizst egy bögrével kimérj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű