50 dkg háztartási keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
8 evőkanál cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 dl habtejszín
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
tejszínhab a díszítéshez
A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük. A kihűtött pudinghoz kavarjuk a habot, kanalanként adjuk hozzá, hogy ne essen össze. A kekszet három részre osztjuk. Egy 20 x 30-cm-es tepsibe teszünk egy réteg kekszet, a krém felét rákenjük, majd bevonjuk egy újabb réteg keksszel és a megmarad krémet a tetejére kenjük. A krémre kerül a maradék keksz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egész éjjel áll, hogy a keksz megpuhuljon. Tejszínhabbal tálaljuk.
Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elkever...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepesezeket összedolgoztam, közepes tepsiben 4 lapot sütöttem. A pudingot felfőztem a cukros tejben, még melegen hozzáadtam a margarint, megtöltöttem a lapokat (tetszés szerinti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfenteket kikeverjük,ehhez hozzáadjuk a kihűlt masszát, amibe kevertem egy kis csokis meggyes aromát. Rákenjük a kihűlt tésztára. Tetejére: 15 dkg étcsoki, 4 ek. olaj. Tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 csomag leveles tészta. Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük( 25×35 cm tepsi tetején,120 °C fokon),ebből 1 lapot úgy sütünk meg,hogy kockára megvágjuk,hogy ha megsül,k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű