Tésztához:
60 dkg liszt
25 dkg Rama
1 cs sütőpor
1 csipet só
1 db tojás
10 dkg tejföl
4 dkg cukor
Töltelékhez:
csipet fahéj
1 db citrom héja
12 dkg darált mák
10 dkg cukor
Betöltéshez:
60 dkg szilvalekvár
Bevonathoz:
15 dkg étcsokoládé
egy kevés szemes mák díszítéshez
1.A tejfölt és a tojást egy kis tálban elkeverjük, a többi hozzávalót egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojásos keverékkel tésztává gyúrjuk.
2.A tésztából 4 lapot nyújtunk kb. 2-3 mm vékonyakat, tepsiméretet az alsó lapot megkenjük a lekvár 1/3 részével és rászórjuk a máktöltelék 1/3-át, majd következő lapot ráterítjük és rétegezzük tovább, majd az utolsó lappal lefedjük, és megszurkáljuk.
3.180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
4.Miután kihűlt a tetejét bevonjuk gőz fölött megolvasztott csokoládéval, a tetejét szemes mákkal megszórhatjuk, olvasztott fehércsokoládéval megcsurgathatjuk.
A vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félreve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd elmorzsolom benne a margarint. A tojást hozzáadom és összegyúrom. Elég nehezen áll össze, ha nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25x35 cm),és rózsaszínűre sütjük 170 fokon. Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy kockára vágjuk. ( így könnyű lesz szeletelni) Elkészítjük a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 Gőz fölött vagy nagyon kicsi hőfokon egyneművé olvasztom habverővel keverve a tészta hozzávalóit a liszt nélkül és leveszem a gőzről. 2. Részletekben belekeverem a lisztet. Ha s...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz