menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes-kókuszos csirkemell szelet


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 vöröshagyma
300 g zöldborsó (felengedett)
300 g sárgarépa (felengedett)
2 evőkanál vaj
100 ml zöldségleves
100 g tejszín
összesen 400 g vékonyra szeletelt csirkemell

bors
1 tojás
70 g reszelt kókusz
3 evőkanál napraforgóolaj
bazsalikom

Elkészítés:



A hagymát tisztítsd meg, és aprítsd fel. A felengedett zöldséget forró vajban dinszteld meg. Add hozzá a levest, és a tejszínt, fedd le, és főzd 10 percig alacsony lángon.
A csirkemell szeleteket mosd meg, szárítsd meg, sózd, borsozd. A tojást verd fel. A húst először a tojásban, aztán a kókuszreszelékben forgasd meg, utóbbit jól nyomd rá. Forró olajban mindkét oldalát süsd ropogósra kb. 6 perc alatt.
Eközben a zöldségeket sóval és borssal ízesítsd. A bazsalikomot vágd csíkokra, és tálalás előtt keverd a zöldséghez. A hússzeletekkel tálald. Köretként illik hozzá a krumplipüré.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyömbéres-csirkés tészta
Gyömbéres-csirkés tészta

A csirkemellet feldaraboljuk, majd a wokolajban elősütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a felaprított gyömbért, és fél percig pirítjuk. Hozáadjuk a julienne-re vágott sárgar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával
Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy kicsit fedjék egymást és a forma szélén túllógjanak. A csirkemellet felkockázzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Isteni töltöttcsirkecomb
Isteni töltöttcsirkecomb

A zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hízott kacsamáj vörösborban karamellizált hagymával
Hízott kacsamáj vörösborban karamellizált hagymával

Olvasszuk meg a vajat az olajjal, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott hagymát. Öt percig pirítsuk, majd adagoljuk bele a 2,5 dl vörösbort, az ecetet, a cukrot és egy kevés sót, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk