3-4 db narancs
5 dl Hulala (v. habtejszín)
1/2 dl narancsszörp
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
2 cs vaníliás cukor
2-3 ek barna cukor
2 dl édes fehérbor
8 dl narancslé (dobozos)
2-3 db szegfűszeg
pici darab fahéj
1. Lépés
Egy edénybe belereszelni egy narancs héját, majd hozzáadni a cukrot, a szörpöt, és egy kevés narancslét. Jól elkeverni, majd hozzáönteni a többi narancslét is.
2. Lépés
Beletenni a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegíteni. Ekkor beleönteni a bort és pár percig lassú tűzön főzni.(ha szükséges még cukrot tenni hozzá).
3. Lépés
A narancsot megpucolni, majd gerezdekre szedni, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázni.
4. Lépés
A felkockázott narancsot a levesbe tenni és újraforralni.(főzni nem kell mert szétmállik a narancshúsa)
A pudingport egy pici tejszínnel simára keverni, majd hozzákeverni a maradék tejszínt is.
5. Lépés
Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatni, majd óvatosan kevergetve kicsit besűríteni.
Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.
1 A rebarbarát mossuk fel és vágjuk 1 cm-es darabokra. 2 Öntsük fel a vízzel. 3 Adjuk hozzá a fahéjat, félbevágott vaníliarudat, a szegfűszeget fűszertojásban, a sót és a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb forraloedenybe a vizet a fahéjjal es a szegfűszeggel forrald fel majd zard el esetlegesen tartsd melegen, Egy edénybe amibe a leves elkészül tedd bele a randomra összev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű