Először is mélyebb serpenyőre lesz szükségünk, bacon szeletekre, krumplira, és persze sajtra.
Hogy a szalonna csíkok ne ragadjanak az edény aljára, egy réteg sütőpapírt kell tenni, de ahhoz, hogy a sütőpapír se ragadjon oda, pár csepp olajjal vonjuk be a serpenyőt. Ezután vegyük elő a hűtőből a két csomag vékonyra vágott bacon szeleteket. Ezeket óvatosan kell elhelyezni, az egyik végüket tegyük az edény közepébe, majd szépen az egész serpenyőt borítsuk be a csíkokkal, ahogy Smith is teszi a bejátszásban. Az új krumplikat mossuk meg alaposan, és szeleteljük olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk.
Hirdetés
A „burgonyaszirmokat” helyezzük a baconos alapra, szépen fedjék egymást. Jöhet a sózás, borsozás. Ezután következhet a sajt, Smith szerint a legjobb az érlelt cheddar sajt. Ezzel is pakoljuk meg a baconos piténket, majd jöhet a tetejére egy újabb krumpliréteg. A végén be kell takarni az egészet a baconnal. A tetejére érdemes egy nehezéket tenni, mondjuk egy kisebb födőt, hogy a tortánk egyben maradjon. Helyezzük az egészet egy tepsibe, hogy a zsír ne csöpögjön szét a sütőben, és úgy tegyük be sülni. Két és fél óra múlva pedig kész is a legfinomabb krumplis, baconos „sütemény”. Tökéletes!
Először is mélyebb serpenyőre lesz szükségünk, bacon szeletekre, krumplira, és persze sajtra.
Hogy a szalonna csíkok ne ragadjanak az edény aljára, egy réteg sütőpapírt kell tenni, de ahhoz, hogy a sütőpapír se ragadjon oda, pár csepp olajjal vonjuk be a serpenyőt. Ezután vegyük elő a hűtőből a két csomag vékonyra vágott bacon szeleteket. Ezeket óvatosan kell elhelyezni, az egyik végüket tegyük az edény közepébe, majd szépen az egész serpenyőt borítsuk be a csíkokkal, ahogy Smith is teszi a bejátszásban. Az új krumplikat mossuk meg alaposan, és szeleteljük olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk.
A „burgonyaszirmokat” helyezzük a baconos alapra, szépen fedjék egymást. Jöhet a sózás, borsozás. Ezután következhet a sajt, Smith szerint a legjobb az érlelt cheddar sajt. Ezzel is pakoljuk meg a baconos piténket, majd jöhet a tetejére egy újabb krumpliréteg. A végén be kell takarni az egészet a baconnal. A tetejére érdemes egy nehezéket tenni, mondjuk egy kisebb födőt, hogy a tortánk egyben maradjon. Helyezzük az egészet egy tepsibe, hogy a zsír ne csöpögjön szét a sütőben, és úgy tegyük be sülni. Két és fél óra múlva pedig kész is a legfinomabb krumplis, baconos „sütemény”. Tökéletes!
A rétegezést kb. 3 szor ismételjük.
1. Először készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg és vágd ízlés szerinti méretű kockákra a húst, a sertéspörköltbe általában 1,5-2 cm-es húskockákat teszünk. Vágd apróra a hagy...
Elkészítési idő: 125 per Nehézség: KözepesAz olajon a vékony kockákra vágott szalonnát megpirítjuk. Rátesszük az apró kockára vágott hagymát, és megdinszteljük és visszapirítjuk zsírjára. A húst kockákra vágjuk és a hagymá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat kis tálba mérjük. A fokhagymát át préseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA töltelék: 4 hagymát összevágni, olívaolajon megpárolni, majd rádobni a következőket egymás után: menta, rizs, paradicsomok meghámozva, összetörve, 1 citrom leve kifacsarva és fel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű