1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka // vagy más sonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
A kisebb krumpli maradhat egyben.
Lehet sajtot is bele tenni.
1. A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük vagy lereszeljük. 2. A hagymát tisztítás után apró kockákra vágjuk, majd az olajon - kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Másnap leöblítjük és feltesszük főni. Az első levet leöntjük róla, a második levet ízlés szerint sózzuk, és miután elkezdett forrni, kis lángon, mint...
Elkészítési idő: 4-6 fő Nehézség: NehézA húsokat megmossuk, majd feldaraboljuk és a bőrrel együtt egy nagy edénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd főzni kezdjük. A víz tetején keletkező habot egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát zsíron megdinszteljük. Pirospaprikát rá és beletesszük a babot, a kockára vágott húst, vizet, sót és reszelt fokhagymát. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor beletessz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes