1 nyers hátsó csülök, 1 fej fokhagyma, 1 kg vöröshagyma, 5 dl sör, 1 mokkáskanál só, negyed mokkáskanál őrölt bors, egy-két csipet őrölt kömény, 3-4 babérlevél.
A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és bőrével együtt nagyobb darabokra vágjuk. (Lehetőleg minden darabba jusson bőr is, hús is.)
Egy magas falú tepsit vagy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, beleszórjuk a csülökdarabokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, házzáadjuk a babérlevelet, ráöntjük a sört, alufóliával szorosan befedjük, és egy órára 200 fokos sütőbe tesszük.
Közben megpucoljuk a hagymákat.
Egy óra sütés után kivesszük a húst (ilyenkor még van egy csomó leve), rászórjuk a fokhagymagerezdeket és a vöröshagyma felét negyedekre vágva. Újra befedjük alufóliával, és visszatesszük még fél órát sütni.
Az összesen másfél óra sütési idő letelte után a még mindig sok lében úszó hagymás csülköt egy nagy serpenyőbe borítjuk, hozzáadjuk a maradék vöröshagymát fölnegyedelve, és nagy lángon, kevergetve átpirítjuk, amíg a leve jól besűrűsödik.
Főtt vagy pirított krumplival vagy egy nagy szelet friss kenyérrel tálaljuk.
A tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, A mustárt és a fokhagymát összekeverjük, majd bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát.kicsit félretesszük, hogy ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsit felszeleteljük, besózzuk. Fordítva bepanírozzuk (zsemlemorzsa-tojás-liszt) és olajba kisütjük. Tepsibe helyezzük. Elkészítjük a szószt; a vajat megolvasztom hozzáadom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük. Az újhagymát, a paprikákat és a főtt tojásokat kis kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott újhagymát, főtt tojásokat és pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst egyforma nagyságú, 6x6 cm téglalapnyi szeletkékre felszeleteljük, fűszerezzük. A vékonyra szeletelt sajtot és sonkát a hússal váltakozva két nyársra szúrjuk, amíg elfogynak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű