◾6 tojásfehérje
◾6 evőkanál cukor
◾6 evőkanál darált dió
◾vaníliaaroma
A krémhez:
◾6 tojássárgája
◾10 evőkanál cukor
◾375 g vaj
◾2 teáskanál instant kávépor
◾2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
◾4 evőkanál cukor
◾6 dkg dió
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben a cukrot is belekavarjuk. Amikor a hab kemény hozzáadjuk a darált diót és vaníliaaromával ízesítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 x 32 cm-es tepsit és a massza felét belesimítjuk, 180 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt megsütjük. A tészta másik felével is így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és lassú tűzön főzni kezdjük, mikor krémessé válik, levesszük a tűzről. A vajat a kávéporral és a kakaóval kikavarjuk, amikor a tojáskrém kihűlt, kanalanként hozzáadjuk. A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk és megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele. A cukrot karamelizálni kezdjük, hozzáadjuk a vágott diót, majd nedves fóliára öntjük és mikor kihűlt, apró darabokra vágjuk, a sütemény tetejére szórjuk.
50 dkg liszt, 13 dkg cukor, 1 sütőpor, egy citrom haja, leve, 20 dkg vaj, 16 zsír, 1 tojás sárga, kevés tejföl. Gyenge tésztát gyúrunk, és 4 részre osztjuk. 2 lapot lekvárral megk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabverővel kemény habbá verem. Összekavarom a habbal és előmelegített sütőbe 180 fokon 20 percig sutom
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA krém hozzávalóit keverd össze alaposan és simára, majd hagyd állni 30 percig a hűtőben. A kenyérszeleteket lapítsd el, az egyikre pakolj egy púpos evőkanálnyit a krémből, majd i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű