Hozzávalók (140 gramm konyhakész tésztához):
120 g kókusztej
1 tojás (65 g kókusztejjel helyettesíthető)
3 gramm só
25 g darált útifűmaghéj (a visszajelzések alapján darálatlan útifűmaghéjjal is működik a recept)
Elkészítés:
A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk.
A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük a szilikonos zsírpapírra.
Előmelegített sütőben 160 fokon 10 percig sütjük.
A kisült tésztát lehúzzuk a zsírpapírról, feltekerjük mint a palacsintát, csíkokra vágjuk és szétszedjük.
1.) A langyos tejet e tojások sátgáját, a cukrot és a sót harosra keverjük. 2.) Belekeverjük a darát. Állni hagyjuk legalább 1 óra hosszan. 3.) Bele keverjük a citrom hé...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni. Eközben a tésztát is kifőzzük enyhén sós vízben a szokásos módon, s leszűrjük, hideg vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsük üvegesre egy kis olajon. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a húst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű