50 dkg liszt
1 csomag átszitált sütőpor
1 teáskanál só
0,5 dl olaj
3 dl langyos víz
Az összes hozzávalót a víz felével elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet is, illetve amennyit felvesz (liszt függvénye +- max 1-2 cseppel több vagy kevesebb)
Lisztezett deszkán kb 10 percig dagasztjuk, gyúrjuk, amíg ruganyos tésztát kapunk.
Ha ez megvan, akkor 8 részre osztjuk, és kis korongokat formálunk belőle, majd egy kissé benedvesített konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük őket.
Ha kipihenték magukat, akkor sodrófával 2-3 mm laposra nyújtjuk őket (nyugodtam mehet jó laposra, mert felhólyagozódik, megnő sütés közben), Serpenyőben sütjük, amit előmelegítünk a nagy és a kis láng között félúton sütjük őket 1-2 perc alatt az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. (nem kell hozzá olaj a sütéshez)
A magozott meggyet egy kisebb fazékban cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A lisztet 1 dl vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele. A rumos meggy saját eltevés, beleöntöttem a levével eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű