Tészta:
8 db tojás
6 ek liszt
8 ek cukor
4 ek kakaópor
(1-1 cs sütőpor)
Gesztenyés krém:
25 dkg gesztenyemassza
4 ek barack lekvár
2 ek kakaópor
fél üveg rumaroma
2-3 ek tej
Vaníliás krém:
3 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Tetejére:
4 dl tejszín habbá verve
A tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben.
A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd végül kevés tejjel hígítjuk. 20 dkg babapiskótát feldarabolunk és belekeverjük a gesztenyés krémbe. A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint és jól eldolgozzuk. Ha a piskótát kihűltek akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával. A tetejét a felvert tejszínnel díszítjük tetszőlegesen.
A kiflit felkarikázzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megpirítjuk. Összekeverjük a langyos tejet a mákkal, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük robotgéppel,majd a cukrot is apránként hozzákeverjük még mindig robotgéppel,ezután a tojások sárgáját egyesével és még mindig nem kapcsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat felfőzzük, 2 e.k. lisztet keverünk bele és levesszük a tűzről. 50 dkg kekszet összetörünk 1 csomag mazsola, 10 dkg dió vagy kókusz, kis rum, vizes celofánba tesszük,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű