menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas szendvicskenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt
10 g só
2 dkg élesztő
1 késhegynyi aszkorbinsav (elhagyható)
2 evőkanál olaj
5 dkg langyos Vénusz laktózmentes margarin vagy kacsazsír
180 ml langyos víz

Elkészítés:


Az összes hozzávalót belemérem a dagasztótálba, és lágy, de nem túl puha, az edény falától könnyen elváló tésztát dagasztok. Lisztes kézzel bucit formázok belőle, meghintem a tetejét is kevés liszttel, és félreteszem pihenni.
Meleg helyen kb. 40 perc alatt duplájára kel.
Ekkor lisztezett felületre borítom, és megformázom. Én most kimondottan szögletes kenyeret terveztem, hogy szép formás szendvicseket lehessen készíteni belőle, ezért egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába egyengetem, és alaposan meg is nyomkodtam, hogy szépen elterüljön a formában.
Egy nagyobb tepsit rátettem a tetejére, hogy még inkább segítsek megtartani a formáját. Újabb 40 percet pihent így, közben előmelegítettem a sütőt 230 fokra. A fedőtepsivel együtt tettem be sülni, amit csak 15 perc után vettem le. Ekkor 210 fokra levettem a hőfokot, így sült 20 percig. Ezután a sütőpapírral együtt kivettem, és a rácsra téve sütöttem még 15 percig, hogy szép színe és kicsit ropogósabb héja legyen.
Mivel nem gőzös sütőben sült, ezért nem is lett olyan szép cserepes, de egyáltalán nem bánom, az íze mindenért kárpótol.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Bundás kenyér
Bundás kenyér

A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret. A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Kovászos fehérkenyér és óriáskiflik
Kovászos fehérkenyér és óriáskiflik

A kovászt feloldottam a vízben, a lisztet átszitáltam, elkevertem a sóval, majd a feloldott kovásszal. Összeállítottam a tésztát és letakarva hagytam 10 percig pihenni a kelesztő t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dóra
Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós, bu
Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós, bu

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Kenyér
Kenyér

A száraz anyagokat összekeverni.Hozzá a víz.Géppel 5 perc dagasztás.Fóliával letakarni,12-13 órát a pulton hagyni.Szinte teljesen folyós.Lisztezett deszkára önteni,nem kell gyúrni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk