menu

Családireceptkönyv.hu

Zsúrkenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 15 x 25 cm-es formához
50 dkg liszt
3 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
5 dkg olvasztott vaj
1 tojás
2,5 dkg friss élesztő
a tetejére: 1 tojás villával enyhén felverve

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a cukorral.
A lisztet mély tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a vajat, a tojást, beleszórjuk a sót. Addig gyúrjuk, míg sima, fényes tésztát nem kapunk. Konyharuhával letakarjuk, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ezután sütőpapírral bélelt hasábformába öntjük, és még fél órát kelesztjük. Megkenjük a tetejét a tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük. Kihűtve szeleteljük.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sörös kenyér (Limara)
Sörös kenyér (Limara)

Szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, kilapogatom, kinyomkodom belőle a levegőt, formázom. Sütőpapírra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zürichi kenyér II.
Zürichi kenyér II.

A sütés előtti este alaposan összekeverjük a kovász hozzávalóit. (Keményebb tészta lesz.) 20 fokon egész éjszaka hagyjuk pihenni. (Kovász híján 5 g élesztőt használunk.) Kenyérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszemélyes bagettek
Egyszemélyes bagettek

Az elesztot es a cukrot egy keverotalba szorjuk, hozzaontunk egy keves vizet, jol elkeverjuk es felfuttatjuk. Hozzaadjuk a lisztet, a sot, a vajat es fokozatosan a maradek lang...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Teljes kiőrlésű zsemle házila
Teljes kiőrlésű zsemle házila

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáadunk 6 ek jog...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk