80 dkg liszt 50 dkg margarin 20 dkg cukor 2 evőkanál tejföl 4 tojássárgája 2 csomag sütőpor 1 üveg lekvár porcukor
A hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Ha kihűltek, lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk
1.Gyúrd a lisztet a jéghideg vajjal, 1 ek cukorral, csipet sóval és 4-5 ek jeges vízzel, hideg kézzel annyira, hogy éppen összeálljon, majd tedd frissentartó fóliában legalább 1 ór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztom, a fele cukor a sárgájába megy, a fele a fehérjébe (ebbe egy cseppnyi sót is lehet tenni a könnyebb habosodás érdekében). Mivel nekem nincs mixerem, ezért...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesElőmelegítem a sütőt (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat). Összekeverem a porcukrot, a liszteket, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, beleszórom a durvára t...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: Könnyűúsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű