50 dkg bl 80-as liszt,1,5 teáskanál só,1 evőkanál cukor,2 evőkanál burgonyapehely,2 dkg olvasztott vaj,2 dkg élesztő.
Dagasztás után duplájára keleszteni,formázás után sütőpapíros jénaiba tenni,kis idő múlva/5-10 perc/bevágni pengével,díszíteni,saját ízlés szerint.1 órát hagyjuk a jénaiban kelni,lespricceljük/pára,vízgőz meglegyen/a jénai belsejét,és 200 c-on 45-50 percig sütjük,a megfelelő szín eléréséig.
A bele könnyű,foszlós szerkezetű lesz.
A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, közben kevergetjük, akkor jó, ha nyúlik a túró, majd egy sűrű szitán leszűrjük, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabi...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tortilla hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk, letakarva 30 percet pihentetjük. Közben a tonhalról leöntjük az olajat, a húst tálba tesszük. Villával összetörjük, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzalonnával is nyerő! Persze mindig akad olyan a családban, aki jobban szereti a tükörtojást, de arra is létezik muffinsütős megoldás! Baconcsíkokat piríts meg félig, és béleld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott vöröshagymát a zsíron megpárolom, beleteszem a felaprított chilit, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a kicsontozott, kockára vágott húst. Sózom, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű