menu

Családireceptkönyv.hu

Szarvaspörkölt vaslábasban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szarvasragu
2 fej vhagyma
8-10 g fokhagyma
3-4 babérlevél
8-10 szam megroppantott borókabogyó
5 dkg zsír (ha van, vaddisznózsír)
Paradicsom, paprika
Paprika krém, v Piros Arany
5 dl vörösbor
2 ek áfonyalekvár, vagy ribizlilekvár
Só, bors,
? Őrölt kömény
? Szegfűbors
? 1 mk kakukkfű (a végén)
? Csipet bazsalikom (a végén)

Elkészítés:


Hagymát zsíron megdinsztel, rá a paprika, óvatosan pirít egy kicsit, majd rá a húskockák. Nagy lángon megpörköl.
Hőfok vissza, hozzá a babér, boróka, ? kömény, ? szekfűbors, lefedve, lassú tűzön, néhányszor megkeverve vár, míg levet ereszt a hús. Ez kb fél óra.
Hozzá a bor, lassú tűzön, fedve 10 perc, ekkor a só. Ha kell, kis víz adható hozzá.
Kb 1 órát főz lassú tűzön.
Ha megfőtt a hús, mehet hozzá a lekvár, kevergetve besűríteni a levét.

Köret:
Sós vízben főtt krumpli
Alufóliában, héjában sült krumpli
Tarhonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vadas
Vadas

A húslevesben főtt zöldségeket kiszedem, felöntöm húslével, botmixerrel pépesítem, adok hozzá sót, cukrot, fél citrom levét, egy pohár tejfölt és egy babérlevelet. Beforralom, tész...

Elkészítési idő: 1 1/2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szabolcsi nyúlcomb
Szabolcsi nyúlcomb

1. A nyúlcombokat megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját egy lábasban kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, a szalonnazsíro...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaddisznópörkölt
Vaddisznópörkölt

A hagymát apróra vágom, majd a megolvasztott libazsíron megdinsztelem, amikor már majdnem jó, akkor az apróra vágott fokhagymát is rádobom a zsiradékra. Ezután a húst harapásnyi ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gabriella
Karácsonyi vadhús
Karácsonyi vadhús

A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés forró olajban hirtelen kisütjük. A visszamaradt olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk