menu

Családireceptkönyv.hu

Kata kiflije


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 12 kisebb
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
20 g élesztő
9 g só
75 g vaj
14 g cukor
260 ml tej

Elkészítés:


Az élesztőt a szokásos módon a tej egy kis részével felfuttatjuk. Az összetevőket a puha vajjal minimum 10 percig dagasztjuk. 35 percet kelni hagyjuk. Amikor megkelt kb. 75 g cipókra osztjuk a tésztát. Kör vagy gomba formára nyújtjuk és szorossan feltekerjük. Még egyszer 15 percet kellni hagyjuk. Közben vizet forralunk és a lassan forró vízbe 30 mp-re beledobjuk a kifliket. Egyszer megfordítjuk majd kivesszük és a sutőpapírra helyezzük, formára igazítjuk.
200 °C -os sutőben 15-17 percig sütjük.

Kata kiflije

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
39. Kis buci
39. Kis buci

Víz, cukor, élesztő fut Liszt, só dagaszt. Átgyúr, kel 1 óra. Átgyúr 30 perc kel. Átgyúr oszt 6 felé,gömbölyít, kel 5 perc Tenyérrel formál, kel 20 perc, megszór liszt Sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Füstölt sajtos kenyér - saját
Füstölt sajtos kenyér - saját

1. A hozzávalókat sorrendben beletöltjük a sütőedénybe és a készüléket közepes fokra állítjuk. 2. Adhatunk mellé egy kis füstölt ízű olajt is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erzsébet
Fehér kenyér öregtésztával
Fehér kenyér öregtésztával

Az öregtésztát egy tálba teszem,ráöntök kb.1 deci langyos vizet beleteszem a cukrot,az olajat és belemorzsolom az élesztőt.Hagyom kb 10 percig pihenni,addig összekeverem a liszteke...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Viktória
Házi kenyér ? (jónak tűnik)
Házi kenyér ? (jónak tűnik)

Kidagasztjuk 1 órát kelesztjük, kinyomkodjuk belőle a levegőt.. formában még 1 órát letakarva tovább kelesztjük ..bevagdosni ,vízzel megkenni..Akinek nincs légkeveréses sütője ,mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk