menu

Családireceptkönyv.hu

Békebeli zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 evőkanál porcukor
1/2 csomag sütőpor
2,5 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

40 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj

A sorok locsolásához:

rum

A megkenéshez:

1 üveg baracklekvár (650 g)

A mázhoz:

csokoládé
kevés olaj

Elkészítés:


A tésztához felfuttatjuk az élesztőt 1/2 dl cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A töltelékhez a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére (38 × 23 cm) és belehelyezzük az első lapot. Megkenjük jó bőven lekvárral, megszórjuk a dióval, erre jön a következő tészta, majd újra lekvár és dió, amíg el nem fogy minden lap. Kevés rummal locsoljuk meg a sorokat. Ezután megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk.


Békebeli zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Nevesincs krémes
Nevesincs krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, hűtőbe tesszük. A tésztát 2 egyenlő részre osztjukés az egyiket 22*34 cm-es tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös -pudingos sütemény
Tejfölös -pudingos sütemény

A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. A pudingokat m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Gesztenyés-puncsos szelet
Gesztenyés-puncsos szelet

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk a vizet is. A szárazanyagokat összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Habos, gesztenyés szelet
Habos, gesztenyés szelet

A margarint habosra keverjük a 25 dkg cukorral, tojással. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a kakaóport + 2.5 dl tejet. Tepsibe tesszük 170C-os előmelegített sütőben 25 perc a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk