A tésztához:
45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 evőkanál porcukor
1/2 csomag sütőpor
2,5 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
40 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A sorok locsolásához:
rum
A megkenéshez:
1 üveg baracklekvár (650 g)
A mázhoz:
csokoládé
kevés olaj
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt 1/2 dl cukros tejben. Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható tésztát készítünk. A töltelékhez a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére (38 × 23 cm) és belehelyezzük az első lapot. Megkenjük jó bőven lekvárral, megszórjuk a dióval, erre jön a következő tészta, majd újra lekvár és dió, amíg el nem fogy minden lap. Kevés rummal locsoljuk meg a sorokat. Ezután megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, hűtőbe tesszük. A tésztát 2 egyenlő részre osztjukés az egyiket 22*34 cm-es tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. A pudingokat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadagoljuk a vizet is. A szárazanyagokat összekeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint habosra keverjük a 25 dkg cukorral, tojással. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a kakaóport + 2.5 dl tejet. Tepsibe tesszük 170C-os előmelegített sütőben 25 perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű