avokádó
só
citromlé
fokhagyma
Az avokádókrém készítése tulajdonképpen a vásárlásnál kezdődik. Ha pénteken mész bevásárolni, mindenképpen puha avokádót válassz, azzal lehet jól dolgozni. Vágd félbe, és kanalazd ki a belsejét. Ha valóban puha, villával könnyedén összenyomhatod. A só, a citromlé és a fokhagyma elmaradhatatlan hozzávalói az avokádónak, de szárított paradicsomot is tehetsz bele. A bagettre kenve olívabogyóval vagy kapribogyóval díszítheted
6 db szikkadt zsemlét kockákra vágtam és lepirítottam. 2 db tojást 2 dl vízzel elkevertem, adtam hozzá 20 dkg lisztet, belemorzsoltam 2 dkg élesztőt, sót, borsot, egy késhegynyi s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, és ujjnyi vastag karikákra vágva beleterítem egy kisebb tepsibe. Megsózom. A tojást habosra verem a tejjel, belekeverem a tejfölt és annyi lisztet, hogy a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a finomságot garnírungként és egytál ételként egyaránt ajánlhatom. Ha fogyókúrás módon akarjuk elkészíteni, akkor sovány sajttal szórjuk meg, ha dúsabban, akkor füstölt sajttal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral, beleöntöm a felütött tojást, és addig főzöm, míg kicsapódik (...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes