menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós zöldségek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg vegyes zöldség,
például cékla,
vörös káposzta,
sárgarépa,
zellergumó,
karalábé,
kígyóuborka,
olaj, só, bors

Elkészítés:


A zöldségeket mossuk és hámozzuk meg, majd egy zöldségpucolóval vágjuk vékony csíkokra. Tegyük egy teflonserpenyőbe a zöldségeket, locsoljuk meg olajjal, ízesítsük sóval, borssal, és süssük ropogósra.

100gr - 74 kcal

Trükkök, tippek, praktikák:


A ropogós, sült zöldségekhez készíthetünk töltött tojást. Ehhez vágjunk félbe személyenként egy-két keményre főtt tojást. A sárgákat keverjük el túróval, mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd töltsük vissza a fehérjékbe. Nem okozhat csalódást a legegyszerűbb megoldás sem, ha pirítóssal kóstoljuk meg a zöldséges ételeket.

Ropogós zöldségek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Nudli chilis-fokhagymás paradicsomszósszal
Nudli chilis-fokhagymás paradicsomszósszal

2 főre (500 g nudlihoz) Paradicsom szósz fele (tobozos, sűrűbb, de nem paradicsomsűrítmény), 4-5 gerezd fokhagyma, chili, olaj, só, szárított bazsalikom, kevés (1 tk. kb.) cukor (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos sült sárgarépa fetával
Narancsos sült sárgarépa fetával

A répákat pucold meg, majd helyezd őket tűzálló tálba. A sütőt melegítsd elő 180 fokosra. Az olajból, az ecetből, a sóból, borsból és római köményből keverj öntetet, ebben forgasd...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Indiai padlizsánkrém recept
Indiai padlizsánkrém recept

A padlizsánokat félbevágjuk, és előmelegített sütőben megsütjük kb. 30-40 perc alatt. Kivesszük a sütőből, várunk, míg hűl, és kikaparjuk, majd félretesszük. Egy serpenyőben a kók...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hagymalekvár
Hagymalekvár

A hagymákat megpucoljuk, megmossuk és nagyon vékony kb.: 1 mm-es szeletekre vágjuk. A felaprított hagymát egy edénybe helyezzük (lehetőség szerint ami jól zárható, hogy így elkerü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk