fél kg vegyes zöldség,
például cékla,
vörös káposzta,
sárgarépa,
zellergumó,
karalábé,
kígyóuborka,
olaj, só, bors
A zöldségeket mossuk és hámozzuk meg, majd egy zöldségpucolóval vágjuk vékony csíkokra. Tegyük egy teflonserpenyőbe a zöldségeket, locsoljuk meg olajjal, ízesítsük sóval, borssal, és süssük ropogósra.
100gr - 74 kcal
A ropogós, sült zöldségekhez készíthetünk töltött tojást. Ehhez vágjunk félbe személyenként egy-két keményre főtt tojást. A sárgákat keverjük el túróval, mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd töltsük vissza a fehérjékbe. Nem okozhat csalódást a legegyszerűbb megoldás sem, ha pirítóssal kóstoljuk meg a zöldséges ételeket.
2 főre (500 g nudlihoz) Paradicsom szósz fele (tobozos, sűrűbb, de nem paradicsomsűrítmény), 4-5 gerezd fokhagyma, chili, olaj, só, szárított bazsalikom, kevés (1 tk. kb.) cukor (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat pucold meg, majd helyezd őket tűzálló tálba. A sütőt melegítsd elő 180 fokosra. Az olajból, az ecetből, a sóból, borsból és római köményből keverj öntetet, ebben forgasd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánokat félbevágjuk, és előmelegített sütőben megsütjük kb. 30-40 perc alatt. Kivesszük a sütőből, várunk, míg hűl, és kikaparjuk, majd félretesszük. Egy serpenyőben a kók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat megpucoljuk, megmossuk és nagyon vékony kb.: 1 mm-es szeletekre vágjuk. A felaprított hagymát egy edénybe helyezzük (lehetőség szerint ami jól zárható, hogy így elkerü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes